måndag 3 augusti 2009

Nyttig snabbmat med tandoooooooooooori.

Heta Mangoräkor (4 port)

400 g skalade räkor (funkar fint med frysta färdigskalade)
1 mango (jag kör 1 pkt icas frysta eftersom utbudet av bra mango varierar)
1 msk tandoori krydda ( jag kör nog 2-3 msk, Tandoori är inte starkt)
2 tsk chilipeppar (kan uteslutas och maten blir ändå jättegod. Chilin avgör hur starkt det blir)
2 finhackade vitlöksklyftor
olivolja
1 pkt krossade tomater
en gnutta honung
salt efter behag.

Fräs Mangon i olja tillsammans med Tandoorikrydda, vitlök och chili. Tillsätt krossade tomater, honung och salt. Lägg i räkorna sist så dem inte blir sega. När räkorna blivit tillräckligt varma är maten klar.

Antingen kör man ris till eller hoppar över det och äter det som en steup (stew/soup)

Inga kommentarer: